Ποιοί είμαστε

To Extramilers είναι μια πλατφόρμα για την ενημέρωση και προώθηση του προσβάσιμου τουρισμού στα ελληνικά νησιά.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία ενός πλήρους δικτύου πληροφοριών που θα εξασφαλίζει σε άτομα με αναπηρία το δικαίωμα στον τουρισμό, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις και να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής για τα ΑμεΑ στην Ελλάδα.

Σκοπός μας είναι να ανακαλύψουμε και να διαθέσουμε προς το τουριστικό κοινό τις απαραίτητες πληροφορίες για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στους προορισμούς που θα εντάξουμε στην πλατφόρμα. Προωθώντας και διαφημίζοντας τον προσβάσιμο τουρισμό μέσω του προγράμματος, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ‘ρεύμα αλλαγής’ ώστε να γίνουν ουσιαστικές βελτιώσεις στους τουριστικούς προορισμούς σχεδιάζοντας ή διαμορφώνοντας τις υποδομές και τις προσφερόμενες υπηρεσίες με βάση τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρίες.

Το Extramilers είναι μια πρωτοβουλία της οργάνωσης Άγονη Γραμμή Γόνιμη με την ιδρυτική χορηγία της Microsoft. Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της πλατφόρμας είναι η εταιρεία ATCOM. Επιστημονικοί συνεργάτες οι σύλλόγοι: ΛΑΡΑ Ελληνική Σχολή Σκύλων-Οδηγών Τυφλών και ΠΕΡΠΑΤΩ Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων.

Η Άγονη Γραμμή Γόνιμη υλοποιεί προγράμματα από το 2007 σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας που σκοπό έχουν την ενδυνάμωση των κοινωνικών δεσμών για τα μέλη των τοπικών κοινωνιών μέσα από την συνύπαρξη, τη συνεργασία και τη συλλογική δημιουργία.

Ιδέα/Υλοποίηση

Ιδρυτική Χορηγία

Με την υποστήριξη

Επιστημονικοί συνεργάτες

     Υπό την αιγίδα

Οδηγίες εγκατάστασης

  1. Ανοίξτε την πλατφόρμα από Safari browser
  2. Πατήστε το share icon
  3. Στη συνέχεια πατήστε "Προσθήκη στην αρχική"